У Грузії більше тисячі людей вимагають відставки прокурора через смерть підлітка

У Грузії більше тисячі людей вимагають відставки прокурора через смерть підлітка

Укрінформ
Більше тисячі людей зібралися біля Головної прокуратури Грузії у Тбілісі на акцію підтримки Зази Саралідзе  — батька убитого на вулиці Хорава 16-річного підлітка.

Про це повідомляють "Новини-Грузія".

"Основна вимога учасників акції - відставка головного прокурора Грузії Іраклія Шотадзе", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нині проспект Вахтанга Горгасалі перекрито.

На місце продовжують приходити люди, які хочуть підтримати Зазу Саралідзе. Паралельно на знак солідарності з батьком убитого школяра акції протесту проходять у Батумі та Зугдіді.

У Батумі акція під назвою «Солідарність Зазі Саларідзе» в ці хвилини проходить у будівлі уряду Аджарії. Ще одна акція під назвою "Нехай звершиться справедливість" о 18:00 почнеться на площі Європи в центрі Батумі. Що стосується Зугдіді, то там акцію організувала член опозиційної партії "Єдиний національний рух" Ані Цитлідзе.

Акція протесту біля прокуратури почалася після того, як Тбіліський міський суд оголосив рішення у справі про жорстоке вбивство 16-річних підлітків Левана Дадунашвілі та Давида Саралідзе 1 грудня 2017 року.

Читайте також: Литва підтримала рішення Грузії розірвати дипвідносини з Сирією

Одного з обвинувачених суд виправдав у вбивстві Саралідзе, а другому перекваліфіковували звинувачення з умисного вбивства на спробу умисного вбивства. Між тим, першого визнали винним в умисному вбивстві при обтяжливих обставинах Дадунашвілі. Таким чином, залишається незрозумілим, хто вбив Саралідзе, пише агентство.

Раніше Саралідзе неодноразово заявляв, що поліція затримала не всіх винних. Високопоставлених чиновників прокуратури він звинувачував у тому, що вони перешкоджають проведенню об'єктивного розслідування і покривають сина колишнього співробітника відомства, причетного до вбивства.

На акції протесту зібралися близькі та рідні Саралідзе, представники абсолютно всіх опозиційних партій країни, різних неурядових організацій, а також учні школи № 51. Вони принесли з собою плакати з написами: "Разом на варті справедливості", "Вбивці". 

Фото: Netgazeti

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-