Чеські депутати не змогли зібратися для обговорення питання «Новічка»

Чеські депутати не змогли зібратися для обговорення питання «Новічка»

Укрінформ
Засідання нижньої палати парламенту Чехії з питання можливого виробництва нервово-паралітичної речовини «Новічок» і відповідних заяв президента Мілоша Земана не відбулося.

Про це в Twitter написав чеський депутат, глава фракції TOP 09 Мирослав Калоусек.

«Позачергове засідання щодо «Новічка»: депутати з ANO, "За свободу і пряму демократію", Компартії Чехії та Моравії і Чеської соціал-демократичної партії розгорнули нову і безпрецедентну пропаганду - вони не зареєстрували свою присутність, тому Палата (депутатів) не мала кворуму, зустріч перервалася на невизначений термін, тобто назавжди», - написав політик.

За даними місцевих ЗМІ, в залі було зареєстровано лише 40 депутатів тоді як для кворуму необхідні 67 голосів.

Читайте також: Лікарі не знають, як вплине отруєння на здоров'я Скрипалів

Голова Компартії Войтех Філіп заявив, що засідання Палати депутатів організовувалося з метою обмовити президента, тому комуністи відмовилися в ньому брати участь.

Ініціаторами проведення позачергового засідання виступили 55 депутатів з TOP 09, Громадянської демократичної партії, «Піратів», STAN і Християнсько-демократичної партії/Чехословацької народної партії.

Питання, пов'язані з речовиною «Новічок», мали бути розглянуті ще 22 травня, але з ініціативи Комуністичної партії Чехії і Моравії вони були зняті з порядку денного засідання законодавчих зборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-