Берлін шокований убивством Бабченка і вимагає невідкладного розслідування

Берлін шокований убивством Бабченка і вимагає невідкладного розслідування

Укрінформ
Берлін шокований убивством російського журналіста Аркадія Бабченка і вимагає невідкладного розслідування справи. 

Про це в середу на брифінгу заявив представник МЗС ФРН Крістофер Бургер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний уряд приголомшений і шокований цим вбивством. Зараз ідеться про те, щоб ретельно і швидко розслідувати обставини цього віроломного вбивства. Відповідальні за нього мають бути притягнуті до відповідальності", - заявив дипломат.

Він також сказав, що те ж саме стосується і справ про вбивства в 2015 і 2016 роках в Києві журналістів Олега Бузини і Павла Шеремета, які досі не розкриті.

"Свобода преси варта того, щоб її захищали; Німеччина виступає за те, щоб журналісти в усьому світі могли виконувати свою роботу без загрози для їх життя", - заявив Бургер.

Він закликав усіх, хто може зробити внесок у прояснення обставин злочину, зробити це.

На запитання, чи буде глава МЗС ФРН Гайко Маас під час свого візиту в Україну 31 травня - 1 червня порушувати цю тему, Бургер не відповів, відзначивши лише, що міністр говоритиме про реформи в Україні, в тому числі й сфери юстиції і правосуддя, які мають безпосереднє відношення до теми свободи преси.

Читайте також: Князєв просить журналістів допомогти із розслідуванням убивства Бабченка

Як повідомляв Укрінформ, Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили ввечері 29 травня в Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрілили в спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства в поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Бабченко під час Революції гідності підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував в зоні бойових дій.

За опозиційні погляди журналіста переслідували в Росії. У 2017 році Бабченко через погрози і небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку жив у Празі, згодом в Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-