Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Убивство Бабченка роспроп використовує для демонізації української влади й армії

Убивство Бабченка роспроп використовує для демонізації української влади й армії

Укрінформ
Що ми бачимо? Знову демонізація українських військових. Знову демонізація української влади, якій "новые смерти нужны как укол наркоману"

Дивлюся, які версії озвучуються щодо вбивства Аркадія Бабченка. Офіційний Київ і офіційна Москва – тут все передбачувано. Але є одна версія, яку починають підхоплювати російські пропагандистські ЗМІ.

Її озвучив російський екс-депутат Ілья Пономарьов, якого так люблять цитувати останнім часом українські ЗМІ. Він написав про це у себе на сторінці у Facebook. Я почула її також у ранковому ефірі 112 каналу.

Він стверджує, що вбивцю потрібно шукати в середовищі колишніх добробатів, бо ніби-то саме бійців добровольчих батальйонів вербують для вбивства російських опозиціонерів.

Але подивіться, як інтерпретують цю заяву російські ЗМІ, наприклад, "Российская газета". Пьотр Ліхоманов у своїй "висновках" йде далі:

"Убивают в сегодняшнем Киеве с неимоверной легкостью: жертвами киллеров становятся не только журналисты, но и простые граждане Украины, без политического прошлого, просто не приглянувшиеся какому-нибудь "ветерану АТО". Еще выше шансы умереть, если ты публично объявляешь себя "врагом России", подавая тем самым заявку на включение в список "сакральных жертв", открытый еще "на майдане", который действующая украинская власть пополняет в обоснование своего существования: новые смерти нужны ей как укол наркоману, вместе с последующим моментом кратковременной эйфории – антироссийской истерикой".

Що ми тут бачимо? Знову демонізація українських військових. Знову демонізація української влади, якій "новые смерти нужны как укол наркоману". До речі, ведучі 112-го навіть не спробували критично підійти до версії Пономарьова і залишили її без будь-якої реакції, і не спробували задати додаткові запитання.

Діана Дуцик
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-