МН17: Екс-прем'єр Австралії закликає видворити російського посла

МН17: Екс-прем'єр Австралії закликає видворити російського посла

Укрінформ
Колишній австралійський прем’єр-міністр Тоні Ебботт пропонує вислати з Австралії російського посла, доки РФ не визнає вину за збиття літака рейсу МН17.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Якщо росіяни не вибачаться, ми повинні вислати російського посла, доки вони не зроблять цього", - наголосив Ебботт, який очолював уряд Австралії у час, коли був збитий малайзійський літак рейсу МН17.

Міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп у свою чергу заявила, що країна розглядає "подальші варіанти" відповіді на провину Росії і одночасно веде переговори з іншими міжнародними суб’єктами.

"Подальші кроки будуть оприлюднені у свій час... Ми розглядаємо всі можливі варіанти", - наголосила міністр.

Вона також закликала міжнародне співтовариство приєднатися до Австралії та Нідерландів і "засудити дії і роль Російської Федерації".

"Процес визначення відповідальності держави вимагає передачі запиту про переговори, і ми запит направили. Такі переговори будуть включати питання про компенсацію рідним загиблих. Паралельно проходить процес в рамках національної судової системи Нідерландів, учасники якого очікують завершення розслідування Спільної слідчої групи", - сказала очільниця австралійського МЗС.

У свою чергу посол РФ у Канберрі Григорій Логвінов, коментуючи звинувачення з боку Австралії та Нідерландів на адресу Російської Федерації, назвав це "наперед спланованою провокацією" та сказав, що з Росією "не можна розмовляти прокурорським тоном".

Читайте також: Росія в ООН відмовилася визнати свою провину в катастрофі МН17

Як повідомлялося, днями прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл, міністр закордонних справ Джулі Бішоп та генеральний прокурор Крістіан Портер звинуватили Росію у відповідальності за ракетний удар по літаку МН17. Вони вимагали негайних переговорів з Росією.

На борту збитого бойовиками на Донбасі пасажирського Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-