У Сан-Франциско вшанують пам'ять Бабченка

У Сан-Франциско вшанують пам'ять Бабченка

Укрінформ
У Сан-Франциско (США) 2 червня проведуть акцію In Memory of Arkady Babchenko в пам'ять про вбитого журналіста Аркадія Бабченка.

Інформацію про подію розміщено у Facebook.

"Зустріньмося в суботу на Юніон Сквер в Сан-Франциско, щоб вшанувати пам'ять убитого в Києві Аркадія Бабченка", - йдеться у описі до події.

Тим часом у Одесі вирішили провести вечір пам'яті вбитого журналіста.

"Аркадій Бабченко повинен був приїхати до Одеси в травні цього року, але пошкодив ногу. Тому ми перенесли зустріч на 27 червня. 29 травня Аркадій був убитий в Києві на порозі свого будинку. Наша зустріч з ним не відбудеться. Але ми не скасовуємо зустріч. Вона відбудеться для нього і для всього того, заради чого він жив і писав. Деталі будуть трохи пізніше, залишайтеся на зв'язку!", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, російського журналіста Аркадія Бабченка, який останнім часом жив в Україні, вбили увечері 29 травня у Києві на порозі власної квартири. Журналісту тричі вистрелили у спину. Він помер у машині "швидкої".

За фактом вбивства журналіста відкрили кримінальне провадження. Однією з версій вбивства у поліції вважають професійну діяльність журналіста.

Бабченко народився в Москві 18 березня 1977 року, здобув освіту юриста-міжнародника. Однак відомим став, насамперед, як журналіст. Працював військовим кореспондентом у "Московському комсомольці", "Новій газеті", потім на якийсь час перейшов на телебачення.

Читайте також: На паркані посольства РФ у Києві розклеїли фото Бабченка

Під час Революції гідності Бабченко підтримував Україну, був на Майдані, навіть зняв про це фільм. Від початку війни на Донбасі неодноразово бував у зоні бойових дій.

За свої опозиційні погляди журналіста неодноразово переслідували у Росії. У 2017 році Бабченко через погрози та небезпеку для свого життя виїхав за межі Росії. Спочатку мешкав у Празі, згодом у Києві, де став ведучим програми «Prime: Бабченко» на кримськотатарському телеканалі ATR.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-