Росія порушує ключові положення міжнародних угод в Україні - Чапутович

Росія порушує ключові положення міжнародних угод в Україні - Чапутович

Укрінформ
Анексія Криму й окупація частини Донбасу є яскравим прикладом порушення Росією багатьох ключових угод.

Про це під час засідання Радбезу ООН заявив в середу міністр закордонних справ Яцек Чапутович, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Агресивна поведінка Росії проти суверенної держави і нелегальна анексія Криму є яскравим прикладом порушення базових норм і правил міжнародного права, передбачених в документах Об'єднаних Націй, Гельсінському заключному акті, Паризькій угоді і Будапештському меморандумі”, - заявив Чапутович.

Читайте також: Росія використовує Nord Stream 2 як інструмент тиску - глава МЗС Польщі

Як підкреслив глава польської дипломатії, Росія є підписантом Мінських домовленостей, але при цьому продовжує фінансувати, озброювати і навчати бойовиків.

“Вона безперервно і безпосередньо втручається у бойові дії, про що свідчать останні донесення про літак Малайзійських авіаліній, збитий на території східної України в липні 2014 року, в результаті чого загинули майже 300 осіб”, - підкреслив глава польської дипломатії.

Читайте також: Польща підтримує ініціативу США щодо санкцій проти "Північного потоку-2"

Чапутович підкреслив, що Радбез ООН повинен відіграти значну роль у зупиненні насилля в Україні, зокрема завдяки введенню миротворчої місії Організації та призначення спеціального представника ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-