США назвали

США назвали "нерозумним" рішення Асада визнати Абхазію й Південну Осетію

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розкритикував рішення сирійської влади визнати незалежність Абхазії й Південної Осетії, пояснивши це тісним зв'язком і залежністю режиму Башара Асада з Кремлем.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З приводу того, чому Сирія зараз визнала (незалежність – ред.) Абхазії й Південної Осетії, це для нас зовсім не сюрприз просто тому, що Башар аль-Асада підтримує російський режим", - наголосила офіційний представник Держдепу.

Читайте також: Євросоюз прокоментував визнання Сирією "незалежності" Абхазії і Південної Осетії

Вона підкреслила: окуповані Росією райони Південної Осетії та Абхазії є невід'ємною частиною Грузії.

"Ми продовжуємо підтримувати суверенітет Грузії, її незалежність, територіальну цілісність у її міжнародно визнаних кордонах", - підкреслила речниця.

"Щодо (заяви – ред.) режиму Асада, ми б назвали це щонайменше нерозумним рішенням, що ніяк не змінює реальність чи нашу позицію з цьому питанні", - підсумувала Науерт.

Читайте також: Forbes презентував рейтинг найдорожчих компаній світу

Як повідомляв Укрінформ, сирійська влада вирішила визнати самопроголошені Абхазію та та Південну Осетії "незалежними державами". У МЗС України розцінили цей крок як свідчення наміру сирійської влади догодити Кремлю, який утримує режим Башара Асада при владі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-