У Росії арештували вандала, який пошкодив картину Рєпіна

У Росії арештували вандала, який пошкодив картину Рєпіна

Укрінформ
Замоскворецький суд Москви ухвалив заарештувати Ігоря Подпоріна, який пошкодив 25 травня картину Іллі Рєпіна "Іван Грозний і син його Іван" у Третьяковській галереї.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Клопотання слідчого задовольнити. Обрати відносно Подпоріна запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - оголосив рішення суддя Олексій Кавешніков.

Після засідання адвокат обвинуваченого заявив, що не згодний з рішенням суду і оскаржить його у Мосміськсуді протягом трьох діб.

На засіданні обвинувачений спростував свою колишню заяву про те, що перед нападом випив горілки. Він стверджує, що дав свідчення під тиском, і попросив не вірити тому, що про нього пишуть і показують.

Читайте також: У Києві вандали знову пошкодили графіті "Ікони Революції" на Грушевського

Слідчий заявив про посилення обвинувачення Подпоріна з частини 1 на частину 2 статті 243 КК РФ (знищення або пошкодження об'єктів культурної спадщини, вчинені щодо особливо цінних об'єктів культурної спадщини народів РФ). Нове обвинувачення передбачає покарання як у вигляді штрафу в сумі до 5 млн рублів, так і до 6 років ув'язнення.

Як повідомлялося, Подпорін 25 травня металевим стовпчиком огорожі розбив скло картини і пошкодив полотно "Іван Грозний і син його Іван". Його було затримано.

У прес-службі музею повідомили, що картині завдано серйозні пошкодження, вона вилучена з постійної експозиції і перенесена в реставраційну майстерню музею.

Згідно з матеріалами справи збитки, завдані "Третьяковці", оцінюється більш як у 500 тис. рублів.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-