Меркель закликала до боротьби з протекціонізмом

Меркель закликала до боротьби з протекціонізмом

Фото
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель переконана, що зі спільними економічними проблемами треба боротися спільно, дотримуючись спільних правил.

Про це вона в черговий раз заявила, виступаючи в понеділок на Другому форумі Global Solutions в Берліні, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми переконані, що відкриті ринки, ринкова система, заснована на багатосторонніх правилах з центром в СОТ, важливі. Справедлива і вільна торговельна система мають центральне значення... Ми проти протекціоністських заходів», - заявила Меркель.

Підкресливши, що глобальні проблеми можуть бути вирішені тільки глобальними підходами, канцлер зауважила, що «не всі поділяють таку думку». Мультилатералізм сьогодні перебуває під сильним тиском з боку тих, хто практикує протекціонізм та ізоляціоністське бачення.

"Це стосується не тільки економіки. Так важко здобуті після Другої світової війни багатосторонній порядок і мир дуже легко втратити, європейці відчувають це гостро, маючи конфлікти біля своїх дверей", - сказала глава німецького уряду, згадавши при цьому Україну.

«Якщо європейці будуть говорити одним голосом, цей голос буде краще чути у світі», - заявила Меркель.

Читайте також: Free Sentsov: лист до Меркель підписали нобелівські лауреати

Вона переконана, що європейці повинні тісніше співпрацювати у всіх сферах.

У дводенному форумі беруть участь майже 1000 представників з десятків країн. Вони обговорюють широке коло питань - від економіки до політики, від проблем клімату до фейкових новин. Основна мета - виробити рекомендації для президентства Аргентини в G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-