Росія пригрозила НАТО

Росія пригрозила НАТО "контрдіями" у разі просування до її кордонів

Укрінформ
Якщо НАТО буде просуватися до кордонів Росії, офіційна Москва може завдати контрудар у відповідь, "щоб збалансувати паритет, який порушується щодня".

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Таке занепокоєння у Кремлі, зокрема, викликала інформація про створення військової бази США у Польщі.

"Коли ми фіксуємо поступову експансію військової структури НАТО у бік наших кордонів, безпосереднє наближення інфраструктури НАТО до наших кордонів, це, звичайно, аж ніяк не сприяє безпеці та стабільності на континенті", – підкреслив він.

Читайте також: Засідання Україна-НАТО продемонструє Росії єдність союзників – Пристайко

За його словами, "ці експансіоністські дії, звичайно ж, призводять до контрдій з боку російської сторони, щоб збалансувати паритет, який порушується щодня".

"Створення військової бази США в Польщі – це, звичайно, суверенне рішення кожної країни, якщо таке рішення приймається. Але наслідки для загальної атмосфери безпеки на континенті, звичайно, є очевидними", – заявив Пєсков.

Читайте також: НАТО не може допустити “Іловайського котла” для своїх військ - польський маршалок

Раніше ЗМІ стало відомо, що Польща висловила готовність виділити до 2 мільярдів євро зі свого бюджету для фінансування постійної військової бази США на своїй території.

Наразі в рамках операції Atlantic Resolve у Польщі на ротаційній основі розміщується американська танкова бригада чисельністю близько 3,5 тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-