НАТО не може допустити “Іловайського котла” для своїх військ - польський маршалок

НАТО не може допустити “Іловайського котла” для своїх військ - польський маршалок

Укрінформ
Війська країн НАТО не можуть опинитися в ситуації, в якій були українські війська в 2014 року під Іловайськом, коли їх обстрілювали з території Росії, але з політичних причин вони мали заборону відповідати на це власним вогнем.

На цьому, виступаючи в понеділок на засіданні Парламентської асамблеї НАТО у Варшаві, наголосив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Важливою політичною декларацією, яка повинна вийти з ПА НАТО у Варшаві, є визнання, що територія агресора не може бути ані юридично, ані політично більш захищеною ніж територія країни, яка є жертвою агресії. Це правило має бути фундаментом процедури реакції НАТО на можливу агресію на будь-яку з країн-членів Альянсу”,- наголосив Карчевський.

Читайте також: Відсутність України та Грузії в НАТО загрожуватиме його стабільності - Кухцінський

На переконання спікера вищої палати польського парламенту, необхідною є чітка декларація, що у випадку явної чи прихованої агресії щодо будь-якої країни НАТО, тобто такої, яка ведеться силами без розпізнавальних знаків і національної приналежності, відповідь НАТО буде рішучою, а територія агресора “не вважатиметься недоторканою”.

“Цю декларацію потрібно зробити завчасно, аби вона не мала характеру ескалації, а попередження і відлякування”,- резюмував маршалок Сенату.

Весняна сесія ПА НАТО у Варшаві, яка тривала чотири дні, завершується в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-