Мей хоче “сховати” Трампа від протестувальників — ЗМІ

Мей хоче “сховати” Трампа від протестувальників — ЗМІ

Укрінформ
Тереза Мей запропонує Дональду Трампу, який планує відвідати Сполучене Королівство в липні, провести переговори за межами Лондона, щоб уникнути зустрічі з протестувальниками, незгодними з політикою діючої американської адміністрації. 

Про це повідомила газета The Sun з посиланням на джерело в британському уряді.

“Дві пропозиції, схвалені прем’єр-міністром, будуть направлені в Білий дім сером Кімом Дерроком (посол Британії в США - ред.): одна з візитом на Даунінг-стріт, а інша - організувати його в Чекерс. У нас є повні програми для обох варіантів, але буде дуже чітко вказано, що ми б вважали за краще, щоб президент Трамп вибрав Чекерс”, - повідомило джерело The Sun.

Також пропонується провести чаювання американського лідера і королеви Єлизавети II у Віндзорському замку, а не в столичному Букінгемському палаці. За даними видання, крім того, Трампа попросять не відвідувати британський парламент.

Як відомо, візит Трампа до Великої Британії запланований на 12-14 липня.

Десятки тисяч демонстрантів пообіцяли вийти з протестами на вулиці Лондона, якщо Трамп приїде до столиці Британії, перетворивши його візит у дипломатичну катастрофу.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей відвідала США на початку 2017 року, незабаром після інавгурації Трампа, і передала йому запрошення королеви Єлизавети ІІ відвідати Лондон. Трамп запрошення прийняв, однак його візит у 2017 році не відбувся. Проти приїзду протестували жителі Лондона, британці також збирали підписи під петицією з вимогою відкликати запрошення.

Читайте також: Мей виступила проти нового референдуму щодо незалежності Шотландії

Трамп також мав відвідати Лондон у січні 2018 року і відкрити нову будівлю посольства США, проте заявив, що не поїде, розкритикувавши свого попередника Барака Обаму за ідею з новим посольством і надмірні витрати на будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-