Лідери двох Корей домовилися зустрітися наступного тижня

Лідери двох Корей домовилися зустрітися наступного тижня

Укрінформ
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин і президент Республіки Корея Мун Чже Ін у ході неанонсованї двогодинної зустрічі в суботу, 26 травня, домовилися про необхідність "регулярних" зустрічей.

Вони необхідні для пожвавлення діалогу та обміну думками, наголосили північнокорейські ЗМІ, які повідомляють про зустріч, передає DW.

Наступна зустріч "на вищому рівні" відбудеться вже 1 червня. Кім Чен Ин подякував своєму південнокорейському колезі за допомогу в організації саміту 12 червня в Сінгапурі, на якому запланована зустріч між лідерами КНДР і США. Кім Чен Ин висловив свій "твердий намір" взяти участь у цих "історичних" переговорах.

Читайте також: Лідери Північної і Південної Кореї провели незаплановану зустріч

У свою чергу президент Мун Чже Ін закликав Пхеньян і Вашингтон прибрати "непорозуміння шляхом прямої комунікації". Він наполягає на більш інтенсивній підготовці до саміту 12 червня, щоб в його ході покласти кінець "історії воєн і конфронтації". За словами південнокорейського лідера, Кім Чен Ин готовий до "повної денуклеаризації", хоча і побоюється, чи не загрожує повна відмова від ядерної зброї існуванню його режиму.

Читайте також: Білий дім відправляє передову групу в Сінгапур для підготовки саміту США-КНДР

Раніше президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що не виключає можливості зриву заходу, проведення якого керівництво КНДР запропонувало в березні. Однак у ніч на 26 травня Трамп написав у Twitter про "дуже продуктивні переговори з Північною Кореєю про повернення до проведення саміту".

27 квітня, під час міжкорейської зустрічі на вищому рівні в прикордонному селі Пханмунджом лідери двох Корей домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебувають з початку 1950-х років.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-