У Нью-Йорку почався раунд переговорів Греції та Македонії, посередник — ООН

У Нью-Йорку почався раунд переговорів Греції та Македонії, посередник — ООН

Укрінформ
У Нью-Йорку розпочинається новий раунд македонсько-грецьких переговорів за посередництва ООН щодо знаходження компромісу у тривалій суперечці про назву Колишньої Югославської Республіки Македонія.

Про це інформує BalkanInsight.

«Переговори про назву поновлюються цієї п'ятниці у Нью-Йорку о 15.30 за македонським часом, після шестигодинної дискусії між македонським та грецьким міністрами закордонних справ Ніколою Димитровим та Нікосом Котзіасом, яка відбулася напередодні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Опозиція Македонії не дасть голосів за зміну назви країни

Перед початком нового циклу перемовин Македонія завила, що підтримує знайдений минулої п'ятниці під час саміту в Софії компроміс із Грецією. Тоді було вибрано назву «Республіка Ілінденська Македонія».

Як відомо, суперечка про назву Македонії - держави, що виникла після розпаду Югославії в 1991 році, триває понад 25 років. Греція вимагає зміни назви сусідньої країни, щоб уникнути плутанини з північним регіоном Греції - Македонією. Греція також застерігає Скоп'є від будь-яких територіальних претензій на всю історичну Македонію, що розташована у Греції. Через це Афіни блокують вступ Македонії в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-