Збиття МН17: Берлін звернувся до Росії

Збиття МН17: Берлін звернувся до Росії

Укрінформ
Німеччина повністю згодна з представленими напередодні висновками Міжнародної спільної слідчої групи, і очікує, що Росія проявить більше готовності внести свій вклад в розслідування цієї трагедії.

Про це заявила представник федерального уряду Мартіна Фітц і МЗС країни Марія Адебар в п'ятницю на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що Росія візьме більш конструктивну участь в розслідуванні цього жахливого злочину», - сказала Адебар, додавши, що Німеччина не ставить під сумнів точність цього звіту.

«Ми вкрай жалкуємо, що комісія не змогла отримати від російської влади задовільних відповідей, за якими очікувала правову допомогу ... Росія повинна виконати свій обов'язок, щоб трагедія була повністю розслідувана і винних осіб було притягнуто до відповідальності», - заявила Фітц.

Читайте також: Збиття МН17: Україна хоче приєднатися до процесу, ініційованого проти РФ

За її словами, німецька сторона цілком єдина в думці з нідерландським і іншими урядами, що винні мають понести покарання, і підтримує подальші зусилля комісії з розслідування жахливого інциденту, серед невинних жертв якого було багато німців.

Також Фітц повідомила, що федеральний уряд вітає оголошений в п'ятницю Нідерландами і Австралією процес в рамках визнання відповідальності держави.

Німецька сторона знову закликала всіх, хто може внести вклад в розслідування, зробити це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-