Постійний комітет ПАРЄ збереться 1 червня у Загребі

Постійний комітет ПАРЄ збереться 1 червня у Загребі

Укрінформ
Постійний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 1 червня проведе засідання у хорватському парламенті в Загребі.

Про це поінформувала прес-служба ПАРЄ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зустріч відбудеться з нагоди головування Хорватії в Комітеті міністрів (травень-листопад 2018 року)», - йдеться у повідомленні.

У порядку денному, після відкриття засідання президентом ПАРЄ Мікеле Ніколетті, заплановано звернення спікера парламенту Хорватії Гордана Яндроковича до учасників з вітальним словом. Після цього парламентарії проведуть обмін думками з міністром закордонних справ та європейських справ Хорватії Марією Пейчинович-Бурич, яка очолюватиме Комітет міністрів Ради Європи протягом шестимісячного періоду. 

«Обговорення будуть зосереджені на пріоритетах Хорватії під час її головування та інших питаннях у рамках поточного політичного діалогу Асамблеї з Комітетом міністрів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Хорватія вперше головує у Раді Європи

Як повідомлялося, головування у Комітеті міністрів Ради Європи перейшло до Хорватії від Данії. 

Хорватія визначила пріоритетами на своє піврічне головування боротьбу з корупцією, захист національних меншин та вразливих груп, децентралізацію та захист культурної спадщини. 

Як відомо, Постійний комітет, який виступає від імені Асамблеї між пленарними засіданнями, складається з голови та заступників голови Асамблеї, голів політичних груп, національних делегацій і комітетів. Загалом – близько 60 парламентаріїв.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-