У Дрездені триває операція по знешкодженню бомби

У Дрездені триває операція по знешкодженню бомби

Укрінформ
У Дрездені вже добу триває операція по знешкодженню авіаційної бомби. У зв'язку із складністю ситуації прийнято рішення закрити повітряний простір над містом.

Про те, як просувається робота, інформує місцева поліція.

"На місці досі горить... Зона евакуації зберігається. Небезпека не минула!" - повідомляють правоохоронці.

Сапери відзначають, що гасити снаряд водою не можна. Площа в радіусі 800 м закрита для всіх, крім кількох спеціалістів. За ситуацією стежать з поліцейського вертольота.

Між тим, ситуація майже в центрі міста вплинула не лише на наземний транспорт, але й на повітряний. Управління повітряного руху прийняло рішення закрити повітряний простір над містом, посилається радіо MDR на представника аеропорту в Дрездені. В результаті зльоти і посадки в аеропорту неможливі. Вже в середу довелося скасувати загалом 25 зльотів і посадок в аеропорту, сам він був протягом кількох годин повністю закритий.

Жителі навколишніх кварталів, майже 9 тисяч осіб, провели 2 ночі не вдома, кілька сотень осіб - у спортивному залі.

Читайте також: У Дрездені не можуть знешкодити бомбу часів Другої світової

Як раніше повідомляв Укрінформ, 500-кілограмова авіаційна бомба часів Другої світової війни була виявлена на будівництві у вівторок увечері в центральній частині міста, недалеко від залізничного вокзалу.

Операцію по знешкодженню почали вранці в середу, проте виникли ускладнення - виявився відкритим механічний детонатор. У результаті сталася часткова детонація. Роботи зупинялися кілька разів.

Після чергового часткового вибуху, сапери змушені були чекати до ранку четверга, поки ізоляційний матеріал на бомбі не згасне, і сама вона не охолоне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-