Суд заборонив Трампу блокувати критиків на його твітер-сторінці

Суд заборонив Трампу блокувати критиків на його твітер-сторінці

Укрінформ
Суд міста Нью-Йорк заборонив президенту США блокувати користувачів у його twitter, оскільки сторінка Трампа вже стала публічною платформою в США, де потрібно дотримуватися свободи вираження думок.

Рішення було прийняте в середу, повідомило американське інформагентство Reuters.

"Суддя Нью-Йорка в середу постановив, що президент Дональд Трамп не може за законом блокувати твітер-користувачів у мережі зі свого облікового запису в соціальній мережі, виходячи з їхніх політичних поглядів", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Зятю Трампа нарешті видали допуск до державної таємниці

Дональд Трамп, який має у мережі акаунт під іменем @RealDonaldTrump, використовує його для просування власного порядку денного, оголошення політичних рішень і поглядів, а також для атак проти опонентів. Він заблокував багатьох критиків на своєму акаунті, що не дозволило їм безпосередньо реагувати на твіти президента.

Згідно з рішенням судді, твітер-акаунт президента Трампа є публічним форумом, тож блокування доступу для людей, які відповідають на його твіти, висловлюючи альтернативні думки, є дискримінацією. Це також було визнано порушенням першої поправки до Конституції США, яка захищає свободу висловлення думок.

Сам президент Трамп поки не прокоментував рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-