Циклон у Сомаліленді забрав життя понад 50 осіб

Циклон у Сомаліленді забрав життя понад 50 осіб

Укрінформ
В результаті тропічного циклону в північній частині Сомалі - Сомаліленд, загинуло щонайменше 50 осіб, знищені близько 700 ферм.

Про це повідомляє Reuters.

"Кількість людей, що загинули в результаті циклону, становить понад 50 людей", - заявив віце-президент Абдрахман Абдуллахі Ісмаїл у столиці Сомаліленду Харгейсі.

Він додав, що кількість жертв може зрости, оскільки є зниклі безвісти люди.

Офіс ООН з координації гуманітарних питань повідомив, що в Сомаліленді постраждало 669 тисяч осіб. Зниклими безвісти вважаються 27 осіб, їх кількість може збільшитися, оскільки інформація надходить з районів, які зараз недоступні.

Зазначається, що 80% худоби в постраждалих районах було вбито. Звіти свідчать, що близько 700 ферм знищені в Сомаліленді.

Читайте також: Тропічний циклон вдарив по посушливому регіону Сомалі, є жертви

Як відомо, Сомаліленд - північна частина Сомалі, де-факто - окрема держава. Уряд Сомаліленду вважає себе державою-наступником протекторату Британський Сомаліленд. Юридично провінція досі вважається частиною Сомалі, де з 1991 року триває громадянська війна, і перехідний уряд не контролює більшу частину країни. На території Сомаліленду (138 тис. кв. км) проживає третина жителів Сомалі (близько 3 млн осіб, 2003). Більше половини мешканців — кочівники-скотарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-