Французькі вчені підтвердили, що Гітлер помер у Берліні в 1945-му

Французькі вчені підтвердили, що Гітлер помер у Берліні в 1945-му

Укрінформ
Адольф Гітлер помер в 1945 році в Берліні, в цьому немає сумніву.

Такого висновку дійшли французькі вчені після вивчення останків фюрера, повідомляє francetvinfo.

«Зуби є автентичними, немає жодних сумнівів у тому, що наше дослідження доводить, що Гітлер помер у 1945 році», - сказав професор Філіп Шарлі, який проводив дослідження разом із чотирма іншими вченими.

«Ми можемо зупинити існування всіх теорій змови й версії про Гітлера, який вижив. Він не втік до Аргентини на підводному човні, не перебуває на прихованій базі в Антарктиді або на Місяці», - наголосив Шарлі.

За підтвердженням учених, зробленим після вивчення решток (фрагментів щелепи із зубами та черепа), які зберігалися в архівах КДБ у Москві, ймовірною версією смерті фюрера є отруєння ціанідом, оскільки на металевих коронках зубів було виявлено блакитні плями, які скоріше за все утворилися під дією отрути на метал. Натомість щодо вистрілу в голову, дослідники схиляються до версії, що постріл мав місце, але він був здійснений через шию, оскільки при пострілі в голову із вкладанням револьвера в рот на зубах мали бути залишки, що свідчили б про такий постріл. Таких залишків знайдено не було. Натомість на фрагменті черепа виявили отвір - найімовірніше, слід від проходження кулі.

Читайте також: З архіву: німецько-радянська війна: відступ, евакуація і... "фунікульор" (1941-1943)

Наразі дослідження підтверджує загальноприйняту версію смерті Гітлера 30 квітня 1945 року в своєму берлінському бункері, з його партнеркою Євою Браун. Незрозумілим залишається, від чого саме настала смерть Гітлера – від отрути чи пострілу.

«Було незрозуміло, чи використовував він ампулу з ціанідом, аби померти, чи вистрелив собі в голову, ймовірно, обидві дії», - вказують учені.

Вивчення останків Гітлера французькі вчені проводили в березні та липні 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-