Українців просять не їхати на Гаваї, де вирує вулкан

Українців просять не їхати на Гаваї, де вирує вулкан

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які планують відвідати Гаваї, утриматися найближчим часом від поїздок до зазначеного регіону у зв'язку з активізацією вулкану Кілауеа.

Про це йдеться в прес-релізі МЗС, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"У зв'язку з активізацією вулкану Кілауеа (Гаваї, США) та підвищення Геологічною службою США рівня тривоги до червоного, Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які планують відвідати Гаваї, утриматися найближчим часом від поїздок до зазначеного регіону", - йдеться у повідомленні.

Тим громадянам, які вже перебувають на Гаваях, рекомендується відслідковувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, дотримуватися інструкцій місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни у русі сухопутного та повітряного транспорту, який може зазнавати змін.

Читайте також: Лава з вулкана на Гаваях досягла океану - утворилася токсична хмара

"Червоний рівень небезпеки, оголошений Геологічною службою США, означає, що виверження вулкану є майже неминучим. Активність вулкану може посилитися щомиті й супроводжуватиметься новими викидами попелу й газів. Хмари попелу вже піднялися на відмітку до 3,6 тис. метрів над рівнем моря", - додають у МЗС

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до Посольства України в США за номером «гарячої лінії» + 1 (202) 322-2616, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38(044) 238 16 57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня у кратері Кілауеа стався вибух, в результаті чого утворилася хмара попелу в небі, яка сягла близько трьох кілометрів.

Кілауеа - наймолодший наземний вулкан на Гавайських островах та найактивніший у світі. Його висота становить 1247 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-