Нова ядерна ракета Путіна

Нова ядерна ракета Путіна "безмежної дальності" пролетіла всього 35 км - ЗМІ

Укрінформ
Нова російська ракета з ядерним двигуном, яка, за словами президента РФ Володимира Путіна, має "необмежену дальність польоту", пролетіла всього 35 км.

Про це повідомляє CNBC із посиланням на джерела, обізнаних зі звітом розвідки США.

"США оцінили, що найдовший випробувальний політ ракети тривав трохи більше двох хвилин, і ракета пролетіла 35 км перед тим, як втратила контроль й розбилася. Найкоротше випробування тривало чотири секунди й вісім кілометрів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел, ракети були випробувані чотири рази у листопаді й лютому, однак всі вони розбилися. Співрозмовники додали, що у звіті не вказано, чи становило випробування ракети загрозу здоров'ю людей або довкіллю через використання ядерного двигуна.

Зазначається, що ракета, яка розроблялася з початку 2000-х років, для зльоту використовує бензин, а під час польоту перемикається на ядерне паливо.

Імовірно саме через проблему з перемиканням двигуна на ядерне паливо ракета не змогла безмежно летіти, як це собі уявляв російський президент.

Читайте також: Путін: нові ядерні ракети Росії зможуть обходити американську ПРО

Як повідомляв Укрінформ, у березні президент РФ Володимир Путін заявив, що у відповідь на розвиток США системи протиракетної оборони Росія прийме на озброєння нові ядерні ракети. Путін також заявив про розроблення і прийняття на озброєння найближчим часом небалістичних ядерних комплексів, які діють на платформі крилатих ракет і безпілотних підводних човнів. За його словами, крилата ракета буде оснащена ядерною енергетичною установкою. Нова російська ядерна зброя нібито буде невразлива для американських систем протиракетної і протиповітряної оборони.

У 2002 році США вийшли з Договору про обмеження систем протиракетної оборони 1972 року. У 2002 році президентами Росії і США був підписаний Договір про скорочення стратегічних наступальних потенціалів (Договір про СНП), більш відомий на заході як Московський договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-