ЗМІ: Росія оплатила приватний літак для німецьких правопопулістів

ЗМІ: Росія оплатила приватний літак для німецьких правопопулістів

Укрінформ
Росія заплатила щонайменше 25 тисяч євро за переліт на приватному літаку трьох політиків правопопулістської партії Альтернатива для Німеччини (АдН).

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), передає Deutsche Welle.

FAZ пише, що це перший доведений випадок масштабного фінансового вливання в АдН з російської сторони.

Згідно з повідомленням, у лютому 2017 року поїздка в Москву була організована для Фрауке Петрі, Маркуса Претцелля і Юліана Флака, які на той момент були депутатами Європарламенту і земельного парламенту в Нижній Саксонії.

Читайте також: Санкції для РФ: посол України заявляє про фейки італійських популістів

Вони мали офіційно повідомити джерела фінансування поїздки до парламентських служб, але не зробили цього. Зазначається, що двоє з них вже розповіли виданню деталі.

"По якого депутата земельного або федерального парламенту російська сторона надіслала б приватний літак і заплатила б 25 тисяч євро!" - заявив голова комітету бундестагу ФРН із зовнішньої політики Норберт Реттген, який зажадав від партії пояснень.

Нагадаємо: 3 лютого в окупований Росією Криму з офіційним візитом прибули німецькі депутати з трьох регіональних парламентів ФРН від партії Альтернатива для Німеччини (АдН). Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-