Російська справа: Трамп змусив Мін’юст перевірити дії ФБР під час виборів

Російська справа: Трамп змусив Мін’юст перевірити дії ФБР під час виборів

Укрінформ
Міністерство юстиції США після вимоги президента доручило генеральному інспектору перевірити, чи не були політично вмотивованими дії слідчих ФБР щодо використання інформатора у виборчій кампанії Дональда Трампа.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство Associated Press.

"Вимога Трампа створила додатковий тиск на Міністерство юстиції, яке у неділю ввечері попросило свого генерального інспектора розширити нинішнє розслідування щодо Росії, й перевірити, чи мало місце політично вмотивоване спостереження", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю глава Білого дому виступив із вимогою до Міністерства юстиції підтвердити або спростувати інформацію про те, що за часів його попередника Барака Обами могло бути видане розпорядження про втручання ФБР чи Мін'юсту у виборчу кампанію Трампа.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: Мюллер планує завершити розслідування до 1 вересня

Він розмістив допис про це у Twitter після того, як у ЗМІ з'явилася інформація, що екс-працівник ЦРУ Стефан Хелпер міг бути інформатором ФБР, коли працював на виборчу кампанію Трампа.

Як зазначило з цього приводу АР, це відбувається саме у той момент, коли Білий дім намагається зменшити загрози з боку розслідування спецпрокурора Мюллера щодо виявлення потенційних зв'язків між Росією та президентською кампанією Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-