Втручання РФ у вибори: Мюллер планує завершити розслідування до 1 вересня

Втручання РФ у вибори: Мюллер планує завершити розслідування до 1 вересня

Укрінформ
Спецпрокурор Роберт Мюллер планує до 1 вересня завершити розслідування справи про втручання РФ у президентські вибори у США.

Про це виданню The New York Times заявив адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані.

"Спеціальний радник сподівається закінчити до 1 вересня розслідування щодо того, чи перешкоджав Дональд Трамп слідству (щодо "російської справи" - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мюллер перевіряє дані про те, що Трамп відправив у відставку главу ФБР Джеймса Комі, аби перешкодити розслідуванню "російського справи".

За словами Джуліані, в офісі спеціального представника Роберта Мюллера назвали такий термін близько двох тижнів тому на тлі переговорів про те, чи слідчі допитуватимуть Трампа.

Як інформує телеканал CNN, Джуліані наголосив, що Трамп навряд чи прийде до спецрадника, поки не будуть передані деталі про конфіденційне джерело у ФБР, яке говорило з радниками Трампа про можливі зв'язки з Росією.

Читайте також: Дві арабські держави пропонували Трампу допомогу на виборах - NYT

Раніше американські ЗМІ повідомили, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер пообіцяв викликати президента США Дональда Трампа в суд, якщо той відмовиться пройти допит у справі щодо "російського сліду".

Спецслужби США з січня 2017 року розслідують справу про можливе втручання Росії у вибори президента у жовтні 2016 року, підозрюючи, що у команди Трампа є зв'язки з Москвою. Влада Росії заперечує залученість у внутрішньоамериканські справи. Сам Трамп неодноразово говорив, що у нього немає жодних зв'язків із Москвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-