Мадрид заблокував призначення до уряду Каталонії ув'язнених політиків

Мадрид заблокував призначення до уряду Каталонії ув'язнених політиків

Укрінформ
Уряд Іспанії заблокував включення лідером Каталонії Кімом Торрою двох ув’язнених політиків до складу уряду автономного регіону.

Про це повідомляє Reuters.

"Іспанський уряд у понеділок визнав повноваження новообраного каталонського лідера Кіма Торри, проте виступив проти його вибору радників - дехто з яких перебуває під вартою - і відмовився ратифікувати обрану команду", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, Мадрид продовжуватиме пряме управління в регіоні.

Читайте також: Іспанія заявляє, що не послабить контроль над Каталонією

Прем'єр-міністр Іспанії Мар'яно Рахой вважає, що відмова від прямого правління відбудеться після того, як політичну кризу в Каталонії буде остаточно врегульовано. Нинішні призначення, які, на думку Рахоя, загрожують збереженню політичної невизначеності в регіоні, свідчать про те, що до врегулювання кризи ще далеко.

У понеділок прем'єр-міністр Іспанії висловив сподівання, що в Каталонії найближчим часом буде сформований життєздатний уряд, який керується законом і здатний на серйозний діалог.

Як повідомлялося, 19 травня новий глава женералітату Каталонії Кім Торра включив до свого уряду двох ув’язнених політиків і двох колишніх представників влади, що втекли за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-