Мінфін Франції:  Ми не дозволимо США бути економічним поліцейським світу

Мінфін Франції: Ми не дозволимо США бути економічним поліцейським світу

Укрінформ
Франція закликає ЄС оцінити можливість компенсації європейським компаніям збитків, які вони можуть мати від санкцій з боку Сполучених Штатів через ведення бізнесу з Іраном.

Про це заявив міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер, повідомляє France24.

"Чи дозволимо ми Сполученим Штатам бути економічним поліцейським світу? Відповідь - ні", - заявив Ле Мер в неділю, виступаючи на радіо.

Він вказав у цьому контексті на намір його країни розглянути питання щодо можливості та шляху в рамках ЄС компенсувати європейським компаніям збитки, які вони можуть мати через санкції з боку Сполучених Штатів у веденні бізнесу з Іраном.

Ле Мер нагадав про дії ЄС в 1996 році (блокування застосування законодавства третіх країн для захисту економічних інтересів ЄС – ред.), коли Сполучені Штати намагалися покарати іноземні компанії, які торгували з Кубою, а ЄС змусив Вашингтон відступити.

«У нас в розпорядженні є європейський бюджет, який має нам дозволити захистити нашу торгівлю та наші компанії... Франція хоче, щоб ЄС посилив свою позицію у цій сфері», - передає видання слова міністра, який також вказав на важливість виконання новим коаліційним урядом Італії зобов’язань країни щодо бюджету ЄС.

Читайте також: Іран погрожує поновити збагачення урану, якщо ЄС не збереже ядерну угоду

Як повідомлялося, Європейська комісія вже запровадила заходи щодо захисту європейських інвесторів в Ірані після виходу США із домовленостей щодо іранської ядерної програми та відновлення санкцій проти Тегерана.

Фото: Le Parisien

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-