Президент Болгарії: Будемо реалістами — купівля у Росії

Президент Болгарії: Будемо реалістами — купівля у Росії "МіГ" неможлива

Укрінформ
Болгарія не зможе закупити у РФ додаткових винищувачів "МіГ" через затверджені її урядом вимоги щодо закупівлі озброєнь, які виготовляються або наявні у членів НАТО чи ЄС.

Про в інтерв'ю "Коммерсанту" заявив президент Болгарії Румен Радев.

За його словами, Болгарія заявила про наміри модернізувати свої військово-повітряні сили за допомогою закупівлі бойового літака нового типу.

“Згідно вимогам, затвердженим болгарським урядом, винищувачі повинні бути вироблені і перебувати на озброєнні, принаймні, в одній країні—члені НАТО або ЄС, що логічно з точки зору наших союзницьких зобов'язань. Ця вимога дає відповідь на запитання, так що давайте будемо реалістами — купівля додаткових винищувачів "МіГ" неможлива", - пояснив він.

Читайте також: Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни

Радев також зазначив, що хоча Болгарія є членом НАТО, вона продовжує охороняти свій повітряний простір за допомогою винищувачів МіГ-29, і в зв'язку з цим необхідно забезпечувати їх своєчасну технічну підтримку.

“З фінансової точки зору сума €40,5 млн не так вже й мала, але з точки зору обороноздатності цього вкрай недостатньо для забезпечення придатності до польотів достатньої кількості літаків до прийняття на озброєння винищувачів нового типу. Проблема з технічною підтримкою винищувальної авіації вирішена не буде, але це дозволить Болгарії самостійно гарантувати свій повітряний суверенітет", - повідомив президент Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-