Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що Україна може і повинна зробити для звільнення всіх заручників Кремля

Що Україна може і повинна зробити для звільнення всіх заручників Кремля

Укрінформ
Тиснути на РФ і нагадувати світу про наших бранців маємо разом

Сьогодні день народження політв‘язня Кремля Миколи Карпюка, який майже 4 роки знаходиться в російській тюрмі. 8 день голодує з вимогою звільнити ВСІХ політв‘язнів Олег Сенцов. Його окупаційна влада затримала у травні 2014-го. В тюрмах РФ залишаються більше 60 українців і кримських татар. На окупованих територіях бойовики утримують десятки українських заручників, при цьому підтверджують нам тільки 20. Немає прогресу в пошуку зниклих безвісти, родичі більше 300 українців живуть в постійному жахітті, бо не мають жодної інформації про своїх рідних.

Що Україна може і повинна зробити для звільнення всіх?

Перше – не забувати про жодного бранця, про жодне прізвище.

Друге – нагадувати про політв‘язнів і заручників на всіх міжнародних зустрічах, ця тема має бути пріоритетом не лише для України, а й для наших партнерів.

Третє – вимагати доступу МКЧХ до тюрем окупованого Донбасу, Криму, до наших бранців у РФ.

Четверте – шукати всі можливі шляхи звільнення, пропонувати всі компромісні варіанти, аби витягти наших. Ми й досі не отримали відповіді від РФ щодо 23 росіян, яких готові передати, але, видно, Росії вони не потрібні.

П'яте – вимагати збереження санкцій до звільнення всіх заручників і повного виконання мінських угод.

Шосте – ретельно збирати інформацію про всіх причетних до катувань наших героїв, до незаконного утримання. Всі ці факти мають дійти до українських і міжнародних судів.

Й, звичайно, звільнення заручників має турбувати не лише їхніх рідних, переговорників, дипломатів, владу, а все суспільство, тиснути на РФ і нагадувати світу про наших бранців маємо разом.

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-