Мера грецьких Салонік жорстоко побили

Мера грецьких Салонік жорстоко побили

Укрінформ
Мер другого за величиною місто Греції Салоніки Янніс Бутаріс опинився в лікарні після того, як на нього напала група людей.

Про це повідомляє ВВС.

75-річний градоначальник отримав удари в голову і ноги. Група націоналістів, розлючених його появою на акції пам'яті, била його пляшками.

Бутаріс, добре відомий своїми антинаціоналістичними поглядами, 19 травня вдень приїхав взяти участь у пам'ятній церемонії з нагоди річниці вбивства етнічних греків турками під час Першої світової війни.

За заявою голови міської ради Салонік Каліпсо Гули, група людей вимагала, щоб Бутаріс покинув церемонію вшанування жертв так званого "Понтійського геноциду" (фізичне винищення корінного грецького населення історичного Понту, здійснене урядом младотурків і продовжене кемалістами в період 1914-1923 років в Османській імперії).

Читайте також: Ердоган пояснив, чому турки Європи мають підтримати його на виборах

Гула розповіла, що кілька чоловіків кидали у мера міста пляшки і наносили удари по голові і ногах, в результаті Бутаріс впав.

Помічники мера допомогли йому втекти від нападників і відвезли його в лікарню, де він пробув цілу ніч з суботи на неділю.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-