Захід Сирії переходить під повний контроль Асада - спостерігачі

Захід Сирії переходить під повний контроль Асада - спостерігачі

Укрінформ
Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) евакуюються з останнього контрольованого ними анклаву поблизу столиці Сирії Дамаска.

Про це повідомив у неділю, 20 травня, Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини, який базується в Лондоні та спирається на мережу інформаторів, йдеться в повідомленні інформагенції Reuters, поширеному ТСН.

За даними спостерігачів, автобуси прибули до району навколо табору біженців Ярмук, що на південних околицях міста, після опівночі, щоб забрати бойовиків та їхні родини. Згодом вони попрямували у східному від столиці Сирії напрямку.

Читайте також: Понад тисячу ісламістів з Німеччини поїхали воювати на боці ІДІЛ

Напередодні джерело державних ЗМІ в армії Сирії заперечило наявність будь-яких домовленостей між урядом і терористами ІД щодо відступу.

Втрата бойовиками ІД анклаву навколо табору Ярмук означає відновлення повного контролю з боку уряду президента Башара Асада над територією на заході країни. Непідконтрольними уряду залишаються райони на кордонах з Туреччиною, Іраком та Йорданією.

Нагадаємо, наприкінці квітня "Ісламська держава" у передмісті Дамаска втратила район Кадам, який контролювала впродовж місяця. На даний момент ісламістське угруповання втратило майже всі території, які контролювало в Сирії та Іраку в 2014 році під час проголошення так званого "халіфату". 

Фото: © Directorate 4 / Telegram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-