Starbucks дозволив відвідувачам сидіти в кафе, нічого не замовляючи

Starbucks дозволив відвідувачам сидіти в кафе, нічого не замовляючи

Укрінформ
Starbucks оголосив про нову політику компанії, згідно з якою будь-який відвідувач, нічого не замовляючи, може сидіти в кав'ярні та користуватися туалетом.

Про це повідомляє телеканал "Дождь" із посиланням на The Associated Press.

Керівники Starbucks назвали попередні правила «вільними і неоднозначними», тому їх треба було їх уточнити. Згідно із заявою компанії, вони прагнуть створити комфортні умови для кожного гостя закладу.

Як зазначається, співробітників кафе попередили, що потрібно з повагою ставитися до будь-кого, незалежно від того, чи купив він щось, чи ні. При цьому співробітники мають зателефонувати в поліцію, якщо хтось з гостей загрожуватиме безпеці.

Starbucks запровадив нову політику за місяць після того, як в одній з кав'ярень мережі у Філадельфії заарештували двох чорношкірих відвідувачів. 12 квітня Рашон Нельсон і Донте Робінсон зайшли в кав'ярню, щоб зустрітися там із другом. Згідно з даними поліції, один з чоловіків попросив дозволу пройти в туалет, але йому це зробити не дозволили, оскільки він відмовився робити будь-які покупки.

Читайте також: У Каліфорнії суд зобов'язав кав'ярні попереджати про загрозу раку

Потім менеджер попросив чоловіків залишити приміщення. Коли вони відмовилися це зробити, він зателефонував у службу 911. Поліцейські, які прибули на місце події, вивели чоловіків у кайданках. Після кількох годин у в'язниці їх звільнили без пред'явлення звинувачень.

Як повідомляло AP, інцидент завдав серйозних іміджевих втрат для Starbucks, тому що компанія впродовж тривалого часу позиціонувала себе як соціально відповідальна. Через хвилю критики генеральний директор Starbucks Кевін Джонсон приїхав до Філадельфії, аби особисто вибачитися перед чоловіками. Повідомлялося, що вони погодилися врегулювати інцидент з компанією в обмін на неназвану суму та безкоштовне навчання в Аризонському університеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-