У Кишиневі протестували проти зближення Молдови з ЄврАзЕС

У Кишиневі протестували проти зближення Молдови з ЄврАзЕС

Фото
Укрінформ
У Кишиневі представники Ліберальної партії Молдови провели акцію протесту біля будівлі адміністрації президента Молдови Ігоря Додона.

Учасники маніфестації висловилися проти зближення Молдови з Євразійським економічним союзом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Республіці Молдова нічого шукати в Євразійському союзі. У нас є Угода про асоціацію з Європейським Союзом, з'явилися нові ринки для експорту, а наші громадяни користуються безвізовим режимом з ЄС. Ми засуджуємо дії президента і вимагаємо його відставки", - заявив депутат парламенту, голова Ліберальної партії Міхай Гімпу.

На думку депутата від Ліберальної партії Романа Боцана, президент порушив Конституцію, підписавши угоду з Євразійським союзом без схвалення парламенту та уряду.

Радник президента Максим Лебединський, який вийшов до протестувальників, заявив, що отримання статусу спостерігача в ЄврАзЕС з економічної точки зору є вигідним для Молдови.

Читайте також: Додону нагадали, що він не має права міняти курс країни

Як повідомлялося, раніше Додон заявив, що Молдова отримала статус спостерігача в Євразійському економічному союзі. Проти цього рішення виступили і прем'єр-міністр Павло Філіпп, і голова парламенту Андріан Канду.

Євразійський економічний союз - економічна організація ряду колишніх республік СРСР. Членами ЄврАзЕС є Білорусь, Росія, Казахстан, Киргизія, Таджикистан та Узбекистан.

Відповідно до статуту ЄврАзЕС, статус спостерігача може надаватися державі або міждержавній (міжурядовій) організації на їх прохання. 

Фото: unimedia.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-