Дерипаска йде з ради директорів

Дерипаска йде з ради директорів "Русала" та "En+"

Укрінформ
Російський бізнесмен Олег Дерипаска йде з ради директорів компаній "Русал" і "En+". Його місце займе незалежний директор "En+".

Про це повідомляється на сайті компанії.

Згідно з повідомленням, рада директорів компанії одностайно підтримала план свого голови Лорда Баркера, який запропонував заходи з виведення компанії і її дочірніх структур з-під санкцій США. Дерипаска не переобиратиметься в раду директорів. Його місце займе Філіп Мелфей, незалежний директор En+, енергетичного холдингу, який володіє 48,13% Rusal.

Таке рішення було ухвалено для того, щоб Міністерство фінансів США зняло обмеження санкцій з компанії. Раніше Дерипаска погодився скоротити частку в "En+" нижче 50 відсотків і покинути пост голови ради директорів.

Читайте також: Влада РФ підкинула грошей компаніям Вексельберга, бо "постраждали" від санкцій

6 квітня Міністерство фінансів США ввело санкції щодо 38 російських бізнесменів і компаній. Обмеження введені відповідно до закону про протистояння противникам Америки, прийнятим Конгресом США торік. У списках санкцій опинився Дерипаска і компанії "Русал", що належать йому і En+. Глава Мінфіну США Стівен Мнучин заявив, що США готові зняти санкції з "Русала", якщо частка Дерипаски в компанії становитиме менше як 50 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-