Держдумі РФ пропонують прописати

Держдумі РФ пропонують прописати "три терміни для Путіна"

Укрінформ
Парламент Чечні вніс до Держдуми РФ поправки до Конституції про терміни повноважень президента Росії. Текст законопроекту не наводиться.

Дані про законопроект наведені на порталі Держдуми.

Парламент Чечні 18 травня зареєстрував і направив голові Державної думи законопроект про терміни повноважень президента Росії.

Раніше парламент Чечні запропонував продовжити повноваження президента до трьох термінів поспіль. Ініціатором продовження терміну повноважень президента став глава Чечні Рамзан Кадиров. Парламент республіки підтримав його пропозицію і підготував відповідний законопроект.

Як відомо, Конституція Росії забороняє перебувати на посту президента більш як два терміни підряд.

Володимир Путін став президентом Росії 2000 році. Його другий термін завершився 2008 року, після чого президентський пост зайняв давній соратник Путіна Дмитро Медведєв. Путін був призначений прем'єр-міністром у його уряді.

Наприкінці свого терміну Медведєв запропонував Путину знову балотуватися на вищий пост. Путіна втретє обрали президентом у березні 2012 року. Він призначив Медведєва прем'єром.

Читайте також: Рада закликає ОБСЄ надати в звіті оцінку "виборам Путіна" у Криму

У березні 2018 року Путін вчетверте брав участь у президентських виборах; він набрав на них 76,6% голосів. Після інавгурації Путін перепризначав Медведєва прем'єром.

У квітні глава Чечні Рамзан Кадиров запропонував відмовитися від обмеження повноважень президента двома термінами підряд. На початку травня чеченський парламент розробив відповідний законопроект.

2008 року набрали чинності поправки до Конституції, що збільшили термін президентських повноважень з чотирьох до шести років, нагадує "Медуза".

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-