У Росії заблокували більше 300 IP-адрес WhatsApp

У Росії заблокували більше 300 IP-адрес WhatsApp

Укрінформ
Роскомнагляд вніс до реєстру заборонених у РФ сайтів 329 IP-адрес, що належать месенджер WhatsApp.

На це звернув увагу активіст Філіп Кулін, який відслідковує поповнення вивантаження реєстру, повідомляє "Медуза".

Видання перевірило кілька IP-адрес WhatsApp, що потрапили до вивантаження, на сайті Роскомнагляду. Там зазначено, що доступ до них обмежується за рішенням Генпрокуратури 31.27.2018/Ид2971-18. З цього ж рішення до реєстру вносилися мільйони IP-адрес популярних хостинг-провайдерів, коли Роскомнагляд намагався заблокувати месенджер Telegram.

До того ж вивантаження реєстру потрапила одна IP-адреса Facebook, а також 18 IP-адрес російського хостинг-провайдера Selectel і ще кілька десятків адрес інших російських компаній.

13 квітня 2018 року Таганський районний суд Москви виніс рішення про негайне блокування Telegram в рамках справи про ненадання ключів шифрування ФСБ.

Читайте також: Заборона Telegram: Роскомнагляд “реабілітував” понад 3,7 мільйона IP-адрес

З 16 квітня Роскомнагляд намагається перешкодити роботі месенджера, блокуючи заради цього мільйони IP-адрес Amazon, Google і інших популярних хостинг-провайдерів. Через це в Росії з перебоями працюють багато сервісів і онлайн-ігри. Російськомовна аудиторія Telegram за перший місяць після початку блокувань зменшилася всього на кілька відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-