Канада вимагає розслідування сутичок на кордоні сектора Газа

Канада вимагає розслідування сутичок на кордоні сектора Газа

Укрінформ
Сутички на кордоні Ізраїлю і сектора Газа, в результаті яких були вбиті десятки палестинців, вимагають детального розслідування.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обов’язково мусимо точно встановити, що відбувається в секторі Газа. Канада закликає до негайного незалежного розслідування, яке ретельно вивчить усю інформацію, у тому числі стосовно підбурювання, насильства та надмірного застосування сили», - сказав Трюдо.

Читайте також: Велика Британія хоче розслідування зіткнень на кордоні у секторі Газа

На його переконання, «неодноразове застосування надмірної сили та бойових набоїв не можна пробачати».

«Канада готова підтримати будь-які подібні зусилля. Ми тісно співпрацюватимемо із нашими міжнародними партнерами та в межах міжнародних інституцій, аби залагодити цю серйозну ситуацію», - наголосив прем'єр-міністр Канади.

За його словами, Канада «засуджує та дуже занепокоєна» кривавими сутичками у секторі Газа.

Читайте також: Гватемала услід за США відкрила посольство в Єрусалимі

Як повідомлялося раніше, 14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у Єрусалимы. На кордоні сектора Газа за кілька годин до відкриття посольства розпочалися сутички, у яких, за останніми даними, загинули 60 людей.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив усе місто своєю столицею, але цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, 128 держав засудили його під час голосування Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-