Гватемала услід за США відкрила посольство в Єрусалимі

Гватемала услід за США відкрила посольство в Єрусалимі

Укрінформ
Гватемала відкрила своє посольство в Єрусалимі - через два дні після того, як США відкрили своє.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

"У середу Гватемала відкрила своє посольство в Єрусалимі, через два дні після того як США зробили те саме", - йдеться у повідомленні.

Під час відкриття дипмісії в офісному комплексі в західному Єрусалимі були присутні президент Гватемали Джиммі Моралес і прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу.

Як повідомлялося, на початку березня Моралес заявив, що посольство його країни в Ізраїлі перенесуть із Тель-Авіва до Єрусалима через два дні після того, як це зроблять США.

Читайте також: США в ООН: Відповідальність за кровопролиття в Газі лежить на русі Хамас

14 травня Сполучені Штати Америки офіційно відкрили своє посольство у місті Єрусалим. У той же день на кордоні Сектора Гази тисячі палестинців вийшли протестувати проти відкриття посольства США в Єрусалимі. Ізраїльська сторона застосувала силу.

Під час протестів, за останніми даними, загинули 60 палестинців, кілька тисяч людей дістали поранення і травми.

Президент США Дональд Трамп на початку цього року оголосив, що США визнають розділений Єрусалим столицею Ізраїлю, скасувавши таким чином десятиліття політики США в цьому відношенні.

Палестинці хочуть, щоб Східний Єрусалим був столицею їхньої майбутньої держави. Ізраїль приєднав Східний Єрусалим і оголосив все місто своєю столицею, цей крок не визнаний міжнародним співтовариством.

Рішення Трампа викликало протести, і 128 держав засудили його при голосуванні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-