Іран і ЄС хочуть врятувати ядерну угоду

Іран і ЄС хочуть врятувати ядерну угоду

Укрінформ
Глава МЗС Ірану і верховний дипломат ЄС зустрілися в Брюсселі з метою зберегти ядерну угоду, незважаючи на вихід з неї США.

Про це пише DW.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф та верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні висловили надію, що їм вдасться зберегти ядерну угоду щодо іранської атомної програми, незважаючи на вихід з неї США.

"Ми на правильному шляху і рухаємося у вірному напрямку", - заявив Заріф по закінченні переговорів з Могеріні в Брюсселі.

Читайте також: Ядерна угода: іранський міністр приїхав на переговори до ЄС

У свою чергу голова європейської дипломатії назвала цю зустріч "продуктивною" і заявила, що Брюссель упевнений в необхідності зберегти угоду, надзвичайно важливу для "безпеки Євросоюзу і глобальної системи нерозповсюдження ядерної зброї".

За її словами, Європейський Союз, Франція, Німеччина і Великобританія підтримують реалізацію ядерної угоди в тому вигляді, в якому вона була підписана, і не бачать причин для її розширення.

"Ми говоримо з Іраном не про доповнення до угоди, а про конкретні заходи, конкретні практичні рішення", - повідомила голова європейської дипломатії за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ Франції, Німеччини та Британії з главою МЗС Ірану у вівторок, 15 травня.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти центробанку Ірану

Переговори між Заріфом та європейськими політиками продовжаться. До них приєднаються міністри закордонних справ ФРН Хайко Маас, Франції Жан-Ів Ле Дріан і Великобританії Борис Джонсон.

Нагадаємо: президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном. ЄС заявив, що залишається відданим угоді та не збирається виходити з неї, незважаючи на рішення Трампа.

Читайте також: Іран дає Європі два місяці на порятунок ядерної угоди

Іран має намір в ультимативній формі вимагати у Франції, Німеччині та Британії збереження ядерної угоди після рішення президента США Дональда Трампа розірвати угоду. У Тегерані заявили, що у країн Євросоюзу є від 45 до 60 днів, щоб надати Ірану гарантії захисту його інтересів, а також компенсувати збитки, викликані діями Вашинтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-