США засудили зведення РФ мосту до окупованого Криму

США засудили зведення РФ мосту до окупованого Криму

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив зведення Росією та часткове відкриття мосту через Керченську протоку в Крим, наголосивши, що це не було погоджено з Урядом України.

Про це заявила під час брифінгу в вівторок речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міст являє собою не лише спробу Росії закріпити незаконне захоплення та окупацію Криму, але також перешкоджає судноплавству, обмежуючи розміри кораблів, які можуть проходити через Керченську протоку", - підкреслила Науерт.

Читайте також: Київ - Москві: зведення мосту не зробить "Крим російським"

У окремій заяві, оприлюдненій у вівторок Держдепартаментом США, з цього приводу підкреслюється: "Крим є частиною України. Будівництво Росією мосту є нагадуванням про постійне бажання РФ йти наперекір міжнародному праву".

Читайте також: Гройсман каже, що Україна готує відповідь на Керченський міст

У Держдепі нагадали, що Сполучені Штати запровадили санкції проти численних осіб та організацій, причетні до цього проекту.

"Ці санкції, а також ті, що були пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", - наголошується в заяві.

Читайте також: Керченський міст вже завдав 10-мільярдні збитки екосистемі двох морів

"Ми знову підтверджуємо нашу прихильність суверенітету й територіальній цілісності України та нагадуємо про висловлення цієї прихильності міжнародним співтовариством у Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262", - підкреслили в Державному департаменті США.

Фото: epravda.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-