КНДР скасувала зустріч з Південною Кореєю через військові навчання з США

КНДР скасувала зустріч з Південною Кореєю через військові навчання з США

Укрінформ
У КНДР ухвалили рішення скасувати зустріч на високому рівні з Південною Кореєю, бо вони проводять військові навчання разом з США.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Yonhap.

"Представники КНДР назвали спільні військові навчання США та Південної Кореї провокацією на тлі зміцнілих між країнами відносин. Зустріч мала відбутись 16 травня на демілітаризованій зоні у Пханмунджомі між двома Кореями, там де пройшли переговори лідера КНДР Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна 27 квітня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: КНДР розпочала демонтаж ядерного полігону

Нагадаємо, 27 квітня глава КНДР Кім Чен Ин зустрівся з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у демілітарізованій зоні.

Кім Чен Ин назвав зустріч «моментом початку нової історії ери і світу». Зустріч стала третьою після закінчення війни в Кореї, проте обидва попередніх саміти відбувалися в Пхеньяні. 

Читайте також: КНДР і Південна Корея погодили дату зустрічі на високому рівні

Раніше Кім Чен Ин заявляв, що Північна Корея готова піти на ядерне роззброєння, якщо США і Південна Корея візьмуть умови Пхеньяну і створять «атмосферу спокою і стабільності». Трамп привітав рішення КНДР припинити ядерні випробування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-