У США помер творець «нової журналістики»

У США помер творець «нової журналістики»

Укрінформ
В американському місті Нью-Йорк помер відомий журналіст і письменник, творець напрямку «нова журналістика» в літературі Том Вулф.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Його (Вулфа - ред.) смерть була підтверджена його агентом Лінном Несбітом, який сказав, що Вулф був госпіталізований з інфекцією", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Вулф помер у віці 87 років. 

Він є одним з найбільш комерційно успішних письменників США, володарем восьми різних літературних премій і автором п'ятнадцяти книг, три з яких екранізовані.

Як відомо, перший досвід роботи в галузі журналістики Вулф отримав у 1956 році, співпрацюючи з газетою The Republican з міста Спрингфілд, штат Массачусетс. Перше визнання до письменника прийшло через п'ять років — працюючи штатним журналістом газети The Washington Post, він отримав премію Гільдії видавців періодичної преси за огляд революції на Кубі. Одночасно з цим Вулф отримав нагороду за гумор, який представники Гільдії видавців побачили в його експериментах з використанням елементів белетристики в репортажах.

Потім він переїхав до Нью-Йорка та почав працювати репортером у виданні The New York Herald Tribune. Після цього його тексти публікували у Esquire, New York Herald Tribune і журналі Harper's Bazaar.

Підсумком зростання популярності робіт Вулфа став вихід у 1965 році його першої книги. Вона представляла собою зібрання його робіт. Вихід збірки вважають днем народження «нової журналістики». Основну ідею цього напрямку письменник вбачав у побудові документального опису людини або групи після інтенсивного спостереження і глибокого інтерв'ювання з використанням літературних прийомів і технік письменників-реалістів, змішаних з реконструйованими драматичними сценами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-