США не мають офіційної інформації про відсторонення Суркова від переговорів

США не мають офіційної інформації про відсторонення Суркова від переговорів

Укрінформ
США не отримували офіційної інформації про відсторонення помічника президента РФ Владислава Суркова від двостороннього переговорного процесу щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив на брифінгу у Слов'янську 15 травня спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не отримували офіційного повідомлення від російської сторони про це (відсторонення  Суркова - ред.). Він був офіційно призначений як представник Росії на цих переговорах, ми мали з ним кілька зустрічей. Ми хочемо, щоб Росія серйозно поставилася до пропозиції введення на Донбас миротворчої місії за мандатом ООН, що дасть змогу створити умови для повного виконання Мінських домовленостей. Якщо Росія готова говорити про це, ми готові зустрічатися чи з паном Сурковим, чи з будь-ким іншим, кого Росія призначить для цих перемовин", - сказав Волкер.

Він додав, що протягом останніх восьми місяців мав чотири зустрічі з помічником президента РФ, на яких обговорювалися шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи ефективні такі зустрічі, спецпредставник США зазначив, що вважає важливим тримати двері для пошуку рішень щодо врегулювання конфлікту відкритими.

"І хоча Росія не скористалася тим, щоб увійти у ці відкриті двері, тим не менше, ми тримаємо їх відкритими", - зазначив Волкер.  

Читайте також: Волкер прибув у район проведення ООС та зустрівся з Наєвим

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний представник США у переговорах з питань України Курт Волкер 14 травня розпочав візит в Україну. У його програмі – зустрічі з керівництвом держави, а також відвідання зони бойових дій на Донбасі.

Водночас, за повідомленнями російських ЗМІ, Владислав Сурков може залишити посаду помічника президента РФ, відповідального за український напрям, за підсумками перестановок у російському уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-