США блокують розслідування зіткнень в Секторі Газа

США блокують розслідування зіткнень в Секторі Газа

Укрінформ
США заблокували незалежне розслідування зіткнень на кордоні Ізраїлю і Сектора Газа, в результаті яких були вбиті десятки палестинців.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, в проекті заяви, запропонованій Кувейтом, говорилося, що "Рада Безпеки висловлює обурення і засмучення у зв'язку з убивством палестинських цивільних осіб, які реалізовували своє право на проведення мирних протестів, закликає до проведення незалежного і прозорого розслідування і звертається з закликом до всіх сторін проявляти стриманість".

У документі містився заклик до всіх держав дотримуватися резолюції Радбезу ООН про неприпустимість перенесення посольств у спірний Єрусалим.

Десятки тисяч палестинців зібралися в знак протесту на кордоні з Ізраїлем, деякі з них спробували прорватися на ізраїльську територію і закидали ізраїльських солдатів пляшками із запальною сумішшю. Ізраїль у відповідь відкрив вогонь по демонстрантах. В результаті, за даними міністерства охорони здоров'я Палестинської автономії, загинули не менше 59 палестинців, ще більш 2770 були поранені.

Читайте також: Туреччина відкликала послів зі США та Ізраїлю

Туреччина назвала дії Ізраїлю геноцидом і відкликала своїх послів з Ізраїлю та США. Президент Франції Емманюель Макрон засудив "насильство ізраїльської армії проти демонстрантів" і висловив жаль з приводу "великого числа палестинських цивільних жертв у Секторі Газа".

Ізраїль звинуватив у трагедії палестинський радикальний рух ХАМАС. "Кожен потерпілий на кордоні - жертва військових злочинів ХАМАС", - заявив постійний представник Ізраїлю в ООН Данні Данон.

США також поклали всю відповідальність за кровопролиття на рух ХАМАС, правлячий в Секторі Газа з 2007 року.

15 травня Рада Безпеки ООН знову обговорить ситуацію, що склалася, і, зокрема, заслухає спецпредставника ООН на Близькому Сході Ніколая Младенова.

В Газі розпочався триденний траур за загиблими.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-