Фейгін знайшов спосіб оскаржити позбавлення його статусу адвоката

Фейгін знайшов спосіб оскаржити позбавлення його статусу адвоката

Укрінформ
Російський юрист Марк Фейгін, позбавлений у квітні адвокатського статусу в Росії, подав позов, оскаржуючи це рішення за процесуальними показниками.

Про це Фейгін розповів кореспондентові Укрінформу.

"Я подав у Хамовницький суд Москви позов на Адвокатську палату Москви у зв'язку з позбавленням мене статусу. Тонкість питання в тому, що я не маю права оскаржувати це рішення по суті. Тому опротестовую його за процесуальними показниками. А для цього є чимало підстав", - сказав Фейгін.

За його словами, рішення у цій дисциплінарній справі викладено на сайті АПМ. Причому це вже прецедент, оскільки раніше подібні матеріали не викладалися. "Там все маніпулятивно, беззаконно настільки, що це просто вражаюче для адвокатського співтовариства. Наприклад, повідомляється, що мене карають за повторне порушення - після винесеного раніше попередження. Це неправда, в чому легко переконатися, порівнявши дати. Не кажучи вже про те, що сплив піврічний термін, протягом якого мене можна було карати", - пояснює Фейгін.

Читайте також: Фейгін вперше відвідав Сущенка у СІЗО не як адвокат

Як він вважає, у зв'язку із "проблемами в російських судах" шанси на задоволення його протесту невеликі. "До того ж зараз президент Адвокатської палати Москви Поляков і віце-президент Клювгант ходитимуть по кабінетах і зроблять все, аби переконати всіх, що це рішення скасовувати неварто", - вважає Фейгін.

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгіна, який був захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. Фейгін тоді ж заявив про намір оскаржити це рішення.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-