РФ заборонила в'їзд німецькому журналісту Зеппельту - Берлін обурений

РФ заборонила в'їзд німецькому журналісту Зеппельту - Берлін обурений

Укрінформ
Німецький уряд чекає від російської сторони перегляду рішення відносно заборони на в'їзд до країни спортивному журналістові телеканалу ARD Хайо Зеппельту для висвітлення Чемпіонату світу з футболу 2018 року. 

Про це заявив на брифінгу в понеділок у Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Ми вважаємо ці заходи російських чиновників - про визнання недійсною візи пана Зеппельта - невірними. Ми закликаємо керівництво Росії дозволити німецькому кореспондентові в'їзд для роботи на Чемпіонаті світу. Також і ФІФА має виступати за це всіма можливими засобами", - заявив Зайберт.

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар зі свого боку поінформувала, що з кінця минулого тижня йде робота "на всіх рівнях", у тому числі МЗС, а також відповідно посольств ФРН в Росії, і РФ у Берліні з тим, щоб рішення було переглянуте. Про те, чи існує "чорний список" громадян ФРН, яким заборонено в'їзд до РФ, Адебар не відомо.

Раніше із засудженням рішення виступили відомі німецькі політики. Зокрема, голова комітету бундестагу у міжнародних справах Норберт Рьоттген, заявив, що якщо Росія не перегляне рішення про невидачу візи Зеппельту, "виникнуть обгрунтовані підозри, що або Росії є що приховувати, або в неї є проблеми з прозорістю і чесністю в спорті".

Читайте також: У Німеччині показали новий фільм про допінг на Олімпіаді

Нагадаємо, Зеппельт підготував серію великих телесюжетів, які розкривають державну систему допінгу в російському спорті.

Як повідомляв Укрінформ, Федерація футболу України не проводитиме акредитації вітчизняних журналістів для висвітлення фінальної частини чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії 14 червня - 15 липня. Також ФФУ відмовилася від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-