Влада РФ підкинула грошей компаніям Вексельберга, бо

Влада РФ підкинула грошей компаніям Вексельберга, бо "постраждали" від санкцій

Укрінформ
Група "Ренова", як і її власник, російський олігарх Віктор Вексельберг, яка потрапила під санкції США, тиждень тому отримала фінансову підтримку від уряду Росії.

Про це повідомляє РБК з посиланням на в.о. міністра фінансів РФ Антона Сілуанова. 

"Ренова" Віктора Вексельберга отримала держпідтримку тиждень тому", - розповів Силуанов.

Яку суму було надано компанії, міністр уточнити відмовився. Він також додав, що в уряді розглядаються питання підтримки, у тому числі кредитної, й іншим компаніям, що потрапили під санкції, зокрема - РусАлу і ГАЗу, через створений державою Промзв’язокбанк. Суми, за словами Силуанова, обговорюються, ліквідність надаватиметься банком на загальних підставах, держгарантії за цими кредитами не передбачені. Сценарій з викупом акцій En+ і UC Rusal владою поки не розглядається.

Нагадаємо, на початку травня група "Ренова" направила в уряд пропозиції щодо підтримки своїх активів. За інформацією ЗМІ, компанія Вексельберга, зокрема, просила рефінансувати в держбанках отримані нею на Заході кредити на 820 мільйонів євро під заставу акцій "РусАлу".

Читайте також: Російський мільярдер Дерипаска повернув орендовані літаки через санкції США

6 квітня міністерство фінансів США внесло до списку санкцій кількох великих російських бізнесменів і компанії, що належать їм. За даними Reuters, через американські санкції були заморожені активи "Ренови" на 1,5-2 мільярда доларів.

Як повідомляв Укрінформ, російський олігарх Віктор Вексельберг, який жертвував кошти фонду Дональда Трампа, що робить його фігурантом справи про імовірний зв'язок між передвиборною кампанією Трампа і Росією, пов'язаний ще й зі скандалом  з порноактрисою Стормі Деніелс.

Вексельберг був присутнім на інавгурації Трампа після того, як його двоюрідний брат пожертвував $250 тисяч доларів на інавгураційний фонд Трампа і ще $35 тисяч у фонд переобрання Трампа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-