Сирійські переговори: США вперше не направили делегацію в Астану

Сирійські переговори: США вперше не направили делегацію в Астану

Укрінформ
У столиці Казахстану, Астані, 14 травня відкрився дев’ятий раунд переговорів щодо мирного врегулювання в Сирії. США вперше не надіслали делегацію на цей форум.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Речник МЗС Казахстану Ануар Жайнаков заявив, що спеціальний посланець ООН щодо Сирії Стаффан де Містура, як очікується, приєднається до переговорів в Астані. Делегація сирійської опозиції має прибути туди 15 травня.

Жайнаков додав, що Сполучені Штати не беруть участі в переговорах. Раніше США направляли делегацію в Астану.

Спецпосланець президента Росії щодо Сирії Олександр Лаврентьєв заявив 14 травня, що Москва все ще сподівається, що Вашингтон візьме участь в переговорах.

Крім переговорів в Астані проводяться також переговори в рамках ООН у Женеві в пошуках загального політичного рішення для припинення семирічної громадянської війни в Сирії. На зустрічі присутні представники сирійського уряду і деяких повстанських груп, а ООН і Йорданія зазвичай направляють спостерігачів.

Читайте також: Росія передумала продавати Асаду ракети С-300

Як відомо, Росія й Іран підтримують уряд президента Сирії Башара Асада, тоді як Туреччина разом зі Сполученими Штатами підтримують різні групи повстанців. У Сирії за час війни загинули понад 330 тисяч людей. Мільйони людей були змушені залишити свої будинки після початку конфлікту в березні 2011 року, який почався з придушення антиурядових протестів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-