Більш як половина росіян почуваються в міжнародній ізоляції

Більш як половина росіян почуваються в міжнародній ізоляції

Опитування
Укрінформ
Згідно з даними опитування на тему "Росія-Захід", проведеного "Левада-центром", більш як половина росіян вважають, що країна перебуває в міжнародній ізоляції, і це максимальні показники за останні роки.

Матеріали опитування публікуються на сайті "Левада-центру".

Кількість росіян, які вважають, що Росія перебуває в міжнародній ізоляції, сягнула максимуму - 56%. Кількість тих, кого це турбує, зросла за останній рік відразу на 12 процентних пунктів - до 37%. Але на стільки ж (з 66% до 54%) знизилася частка респондентів, на думку яких, Росії треба зміцнювати зв'язки із Заходом.

Близько 40% росіян вважають, що до країн Заходу в Росії ставляться без особливих почуттів. До Росії ж на заході, на думку чверті росіян, ставляться переважно з острахом. Ще 21% учасників опитування переконані, що західні країни ставляться до Росії з тривогою, а 16% вважають, що країну зневажають.

Читайте також: ЄС введе санкції проти організаторів “виборів Путіна” у Криму

Як відомо, в 2014 році країни Заходу запровадили санкції щодо Росії у відповідь на окупацію Криму та агресію на сході України. Відтоді ці санкції неодноразово продовжувалися. Крім того, в останні місяці до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією призвело отруєння у Великій Британії колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки. Близько 30 країн оголосили про вислання російських дипломатів на знак солідарності з Лондоном.

На початку квітня 2018 року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 38 російських бізнесменів, офіційних осіб і компаній за втручання в американські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-